Politiek

politiek

Politiek en migratieproblematiek gaan vaak hand in hand. Redenen voor migratie kunnen politiek getint zijn waardoor men spreekt van politieke vluchtelingen. Maar tijdens de inburgering van migranten in een vreemd land kunnen bepaalde politieke partijen het de migranten soms knap lastig maken! Een voorbeeld hiervan in BelgiŽ is Ďhet Vlaams Belangí. Hier meer!

Economie

economie

Voor migranten is het vaak moeilijk om een job te vinden. Vele werkgevers geven openstaande banen liever niet aan migranten, omdat ze hen dikwijls niet vertrouwen en er nog genoeg andere werklozen zijn . Hier vind je meer informatie over migranten op de arbeidsmarkt.

Cultuur

cultuur

Mensen die migreren willen hun cultuur niet laten vallen. Ze maken een film of een theater over hun leven in een ander land. Wij willen soms ook in een boek of film laten blijken hoe wij ons voelen wanneer deze mensen in ons land komen wonen. Hier vind je onder andere de besprekingen van een aantal van deze werken.

Sociaal

sociaal

Wanneer je als migrant in een vreemd land, in dit geval BelgiŽ, terechtkomt, vraagt dit om heel wat aanpassingen, ook op sociaal vlak. Ze moeten aan een onderkomen voor zichzelf en in de meeste gevallen voor hun gezin zien te komen. Illegalen of asielzoekers komen meestal in opvangtehuizen, de asielcentra, terecht, of proberen een leven op te bouwen in de illegaliteit.